Reflextorna és Képességfejlesztő Központ

reflexlogo
ADATOK
  • Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 56.
  • Nyitva tartás:

Telefonos egyeztetés alapján

ELÉRHETŐSÉG
BEMUTATKOZÁS
reflexkepelso

Több mint 20 éve nevelek és fejlesztek – elsősorban 3-tól 8 éves korú – gyerekeket. Munkám során gyermekek, családok és problémák sokaságával találkoztam. Az „egyszerű” magatartás- és részképesség zavaroktól kezdve, a hiperaktivitáson keresztül, egészen a mutizmus és az autizmus témaköréig terjedhetne az esetek listája…

Fontos megjegyezni, hogy az említett problémák nem csupán a gyermeknek okoznak szorongást, de a szüleiknek, családjuknak is, hiszen a gyermek gondja, viselkedése és fejlődése az egész környezetét érinti. Rengeteget tanultam a gyerekektől. Ők a legjobb tanítómesterek. Csupán nyitottan, tisztelettel kell irányukba fordulni. Nekem is ők segítettek elindulni a fejlesztőpedagógia útján és megtalálni a hatékony módszert, amivel közösen előbbre juthattunk. A pályámon megszerzett tudáson és tapasztalaton túl ez a felismerés vezetett el a mozgásfejlesztés csodálatos birodalmába. Mozgásfejlesztő pedagógusként mi mást is választhattam volna legfőbb fejlesztési eszközömnek, mint első anyanyelvünket, a mozgást. Így született meg a REFLEXTORNA Mozgás- és Képességfejlesztő. Bízom abban, hogy munkámmal hozzájárulhatok gyermeke fejlődéséhez, segítségére lehetek Önnek és családjának!

reflexkep1

Mi a Reflextorna?

Az általunk alkalmazott módszer-együttes a mozgás segítségével érlelteti a gyermekek idegrendszerét, és ezzel hozzájárul, hogy sikeresebben, kudarcmentesen vegyék az akadályokat. ”A mozgás fejlődés, a mozgás tanulás.” A mozgás az az eszköz, amivel először ismerkedünk a környezetünkkel. Csecsemőként kezdetben reflexeinkkel vezérelt, ösztönszerű mozdulatokkal fejezzük ki magunkat. Testünkkel a mozgás által tanulunk és ismerkedünk a Világgal. Ahogyan a mozgásunk fejlődik, értelmünk nyílik, egyre több mindenre vagyunk képesek. Optimális esetben a csecsemőként, majd kisgyermekként „pordukált” egyszerű mozgásaink (pl. fejemelgetés, kúszás-mászás stb.) fejlesztik az idegrendszerünket, hatnak értelmi képességeinkre.

Ha az Ön gyermekén bármi olyan dolgot tapasztal, mely szülőként nyugtalanítja, jöjjön el hozzánk állapotfelmérésre. Az aggodalmán, vagy gyermeke problémáin kívül mást nem veszíthet, várjuk szeretettel otthonos, szép környezetben.

Térkép

Kulcsszavak: reflextorna, mozgásfejlesztés, képességfejlesztés, fejlesztő óvoda, iskolai előkészítő, csoportos foglalkozás, egyéni fejlesztő, finommotorika fejlesztés, nagymozgás fejlesztés

Reflextorna és Képességfejlesztő Központ